ONTDEKKING 5: SUSHIII

05/02/2017

Ooit, in een niet zo ver verleden, vatte ik het plan op om mijn huishouden op orde te brengen – als een echte volwassene (zo zei ze trots): ik zou weekmenu’s opstellen! Zodoende ontstond een nieuw zaterdagochtendritueel: een toren kookboeken, pen, papier en een koffietje, met als resultaat: een heuse boodschappenlijst. Want Eine heeft jammer genoeg niet op iedere straathoek ‘nen Delhaize’, en dus moest mijn gewoonte om elke dag te kopen waar ik zin in had, de deur uit.

Lange werkdagen,  onverwachte gasten, ik zou voorbereid zijn!

Maar weken verstreken, en zo ook het kortstondig verlangen mijn huishouden te perfectioneren. Het camionnetje van Pizza Napoli heeft hier dan ook al meer halt gehouden dan mij en mijn lijn lief is. Wanneer zelfs vrienden beginnen op te merken dat ze Pizza Napoli (een camionnetje met een zeer herkenbare overenthousiaste gezette Italiaan op afgebeeld) wéér maar eens aan de deur hadden gespot, dan weet je dat het niet ok is. En dus, na de zoveelste lange werkdag en enkel een lege frigo ter mijner beschikking was de schaamte mij te groot om Meneer Pizza Napoli op te bellen. Begrijp me niet verkeerd, ik ben niet nog snel om verse ingrediënten gehold. Het bleef bij afhalen, maar (!) dan wel gezond(-er): Sushi Oudenaarde. En dat werd ondertussen al vele malen herhaald.

De eerste keer gingen voor de combi-sushischotel Fusion. Die stelde zeker niet teleur. Alleen, iets té fusion en te weinig asian voor mij.

Sushi met aardbei gaat me namelijk net een brug te ver.

Ik koos natuurlijk wel voor fusion… Eigen schuld zeker. En toch, de maki’s (zonder aardbei) beloofden veel goeds. Volgende keer hou ik me misschien gewoon bij de klassieke sushi.

Maar, lekkere sushi is niet het enige wat ze te bieden hebben. Enkele dagen geleden bestelden we een groene curry en een terriyakiwokschotel. Het ene pittig en vol van smaak, het andere lekker zoet en bijna troostend. Niet alleen de moeite voor de sushi dus maar ook super voor die heerlijke, betaalbare woks!! De kaart is trouwens enorm uitgebreid! Thaise pad thai, Chinese dimsums, Indiase curry’s en uiteraard alle Japanse heerlijkheden. Of ze allemaal even geslaagd zullen zijn, valt af te wachten maar ik ben alleszins getriggered om ze a-lle-maal uit te proberen.

En voor iedereen in een écht luie bui: je kan zelfs bestellen per sms… 😉

Sushi Oudenaarde, Markt 25, 9700 Oudenaarde

Advertisement