ONTDEKKING 3: NUTS ABOUT ØKKERENNOOT

Begin 2015: Paniek. De vriendinnen zakten af naar Oudenaarde om mijn kersvers eigendom te keuren. En om gezellig een hapje te gaan eten.

Uiteraard verheugd dat ze de grote oversteek Gent-Oudenaarde maakten, baarde het me toch ietwat zorgen: waar zou ik zo’n bende kakelende vrouwen onderbrengen op een zaterdagmiddag? Want na wat zoekwerk bleken de meeste aanraders in de regio hun deuren dicht te houden. Wat? Op een zaterdagmiddag? Jep, echt, op een zaterdagmiddag!

Maar toen hoorde ik iets waaien: een nieuw lunch- en koffiezaakje had het licht gezien: Økkerennoot, in de buurt van de Markt van Oudenaarde en ondertussen bijna een jaar in business. De website trok alvast mijn aandacht en het muntgroene logo verraadde enig hipstergehalte. Ik besloot de sprong in het ongewisse te wagen en reserveerde 9 plaatsten.

Økkerennoot .
Økkerennoot .

En hipster it was.

De sprong in het ongewisse bleek de moeite waard want ondertussen is het één van mijn vaste lunchstekjes!

Je stapt binnen in een helderwit winkeltje met allerlei gezonde voedingswaren: granola & zaden, thee & chocolade, pasta & rijst… Maar ook kleine deco/hebbedingetjes ontbreken niet! Stuk voor stuk in geniale verpakking en schreeuwend om cadeau gedaan te worden. Het duurt altijd even voor ik de verleidelijke kleuren en prullaria de rug kan toekeren en de trap opga richting eetgedeelte.

Het oude herenhuis is omgetoverd tot enkele lichtrijke, Scandinavisch getinte kamers. Klein maar met een ruim gevoel. En leuk extraatje: her en der staan designelementen – met prijskaartje – naar je te lonken.

Økkerennoot
Økkerennoot

Økkerennoot is volledig vegetarisch en biedt ook heel wat veganistische opties voor lunch en koffiebreak. De menu op 26 september 2015 ging van vegetarische burgers en salades tot dagsoep en boterhammen de luxe. En dat voor een gemiddelde prijs van €12. Ik leerde alvast één ding: hier krijg je steevast kleurrijke en lekkere healthy bordjes!

IMG_20150930_123655

Økkerennoot

Extra plus van een lichte lunch? Dessert zonder schuldgevoelens!

Je krijgt de keuze uit twee huisbereide veganistische taarten. Mijn cheesecake met mandarijn en cappuccino (met sojamelkschuim) smaakten zonder twijfel naar meer!

Conclusie: voor een overheerlijke lunch, of gewoon een koffie, is Økkerennoot the place to be! Vergeet deze plek ook niet in je zoektocht naar een leuk/origineel/gezond cadeautje (al dan niet voor jezelf ;-)). En – het blijft maar komen – zelfs voor healthy food workshops kan je hier sinds kort terecht!

1 woord/hashtag: #wearenutsaboutyou

IMG_20150930_124421

Økkerennoot, Nederstraat 8, 9700 Oudenaarde

Advertisement

5 thoughts on “ONTDEKKING 3: NUTS ABOUT ØKKERENNOOT

 1. Charlotte ø says:

  De haren op mijn armen kwamen recht en de vlinders dansten in mijn buik. Wat een plezier jouw blog over Økkerennoot te lezen. Met trots en plezier lees ik in iedere zin dat jij ervaart wat ik net wil overbrengen. Bedant voor jullie bezoek en jouw leuke blog over ø. Met trots zal ik deze delen!!!
  Veel liefs, Charlotte zaakvoerder Økkerennoot

 2. Ann says:

  Same feeling…zo ging het ons ook… Toevallig zijn wij vorig jaar , nadat niets anders open was, hier ook binnen gelopen…
  Ik woon niet in Belgie maar als ik er ben, kom ik weer voorbij..
  Heel gezellig, lekker en uniek.
  Onze pot cocos-suiker moet dringend vervangen worden.. 😉

 3. Sarah says:

  Oei, en toen werd het ineens stil? Ik ben ook verhuisd naar regio Oudenaarde en vraag me nu af of je ofwel zo véél leuke dingen gevonden hebt dat je geen tijd meer hebt om te bloggen of dat het hier hopeloos kalm is en je al terug verhuisd bent? 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s