NIEUWE THUIS, NIEUWE STAD, NIEUWE BLOG

Mijn vriend is Oudenaardist, en oh dat zal hij blijven. Wanneer het hoofdstuk ‘huizen kopen’ naderbij kwam, was het dan ook al snel duidelijk dat ik ging moeten migreren. Naar de Vlaamse Ardennen, of all places. Mijn geliefde Gent (al moet ik toegeven, ik ben eigenlijk één van die vele West-Vlaamse Gentenaren) moet ik achterlaten omdat ik zo nodig moest kiezen voor de koppigste man op aarde.

Fietsen, al vreselijk op platte banen, wordt de hel op die bergen die mijn nieuwe thuis omringen. Die prachtige routes in de Ronde van Vlaanderen kunnen me heus gestolen worden. Toch op een straal van 15 km rondom mijn huis. En het dagelijks pendelen naar Brussel betekent nóg vroeger opstaan.

Dat valt allemaal nog best wel mee, zou je zo denken. Maar ik ben nog niet uitgeklaagd: het ergste, vreselijkste, triestigste, schrikwekkendste aspect van de verhuis? Geen gezellige restaurantjes, geen toffe cafeetjes, geen hippe koffiehuisjes, geen leuke boetiekjes. En al zeker niet op wandel- of fietsafstand. Iemand die enkele minuten rondwandelt op de Grote Markt begrijpt onmiddellijk dat hier weinig te pruimen valt. Wat pretentieuze brasseries, een fout café of twee, enkele klassieke tearooms, een pitazaak… Ohja, en een sterrenzaak. Maar daar houdt het zowat op. Of toch, zo stel ik me die nieuwe onbekende stad voor. Want zelfs Google – redder in nood voor zowat alles – bracht weinig soelaas toen ik zoektermen zoals ‘restaurants Oudenaarde’ en consoorten intikte.

Zo kan ik niet leven.

Dus, weg met dat pessimisme en in ruil daarvan besluit ik rotsvast te geloven dat er wel degelijk leuke zaakjes verscholen zitten tussen de bomen, velden en heuvels van die Vlaamse Ardennen. Alleen, je moet ze weten te vinden.

En ik ga ze zoeken! En erover schrijven. Ja, de zesendertig miljoenste foodblog op het wereldwijde web is een feit. Ik ben zeker geen culinair expert of verfijnd recensent maar gewoon iemand die graag schrijft, graag eet en graag gezellig doet ‘op locatie’. Zo hoeven lotgenoten en dagtrippers – die dit bescheiden blogje ontdekken – alvast geen schrik te hebben voor deze stad ‘in niemandsland’. Ofte, op z’n minst hoeven ze niet langer te settelen voor een prijzige, weinig inspirerende brasserie op de Grote Markt! En wie weet, wie weet ontdek ik zelfs op de Grote Markt een juweeltje!

(Liefste Oudenaardisten, laat dit niet aan jullie hart komen. Hoewel de reden van mijn zoektocht gegrond is, overdrijf ik hier en daar misschien een beetje.)

Advertisement

2 thoughts on “NIEUWE THUIS, NIEUWE STAD, NIEUWE BLOG

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s